Ringkäik Mardilaadal jätkub...

10. november 2009, Marianne S, Kommentaarid: 0
Suur soov oli näha Käsitöö ööl kõnelemas tunnustatud leiutajat Kadi Pajupuud. Jäime aga hiljaks "ootamatult" mahasadanud lume ja aukliku transporditeenuse tõttu.
Aga kadu polnud märkimisväärne, sest kohe peale Kristelile lehvitamist põkkusime Kadipuuga isiklikult ja imetlesime tema vahvat "puugisalli".
Pealegi, ainus milles me üldse pettusime sel laadal, oli suurejooneliseks reklaamitud Käsitöö öö. Oleks oodanud rohkem... ma ei tea... ööd ja draamat ja lavastajakätt ja... No vähemalt oleks võinud olla miski kõll või esinemise algust tähistav märguanne, mis oleks kostnud igasse saali nurka. Aga see oli ka ainuke  tõrvatilk.
Keera lehte...




Edasi köitsid me pilke juba veebist tuttavad Keret Altpere pärdikud, kes on nii "päris", hingega noh. Samuti tema ehted ning vilditud aksessuaarid. Kohe Kereti kõrval olid  Monika keraamilised ja imetillukeste heegelmotiividega kaunistet setu sõled.
Emma Leppermanni kauni leti ees oli tol hetkel rohke rahvahulk, mistap püüdsid mu pilku hoopis nurga tagant piiluvad kirevad kangast sõlmitud kaelakeed.

Ning siis - tadatadaa - minu suurim "vau"-hetk Mardilaadalt: Piibe.eu maagiline vildikunst.
See rabas momentaalselt. No umbes nii, et lased pilgul üle lettide libiseda, silm märkab vildipilte ja juba sa lähedki kut kuutõbine, suu imetlusest poolavali, lähemale ja imetled absoluutselt kõike, mis Evel pakkuda on - alates õrnadest kätistest ning lõpetades jakkidega, rääkimata neist lummavatest seinapiltidest.
Koduleht on ilus, aga vahetu kogemusega võrreldamatu. No neis taiestes on raudselt miski maagia sees :)

Teiselpool teed toimetas Terje. Lubasime kohe-kohe peale esimest tiiru tema õpituba külastada. Läks pisut teisiti, sest "esimene tiir" venis täiesti märkamatult paaritunniseks, kuna vahepeal pidasime "lobatundi" tekstiilikoja Tiina ja Evega. Aeg lendas kiireminigi kui internetis kõlkudes :)

Piibe leti kõrval oli Aili Palmi keraamika - jällegi üks mu lemmikuid. Neti vahendusel olin Aili loominguga pisut tuttav, aga taaskord - oma silm on kuningas ja vahetu kontakt kordi vahvam.
Samas ei saa jätta internetti ülistamata - nii paljud tutvused on just siit alguse ju saanud. Tutvused  läbi loomingu, mis on nii heaks filtriks - kui  looming kõnetab, siis suure tõenäosusega tekib hea  kontakt ka selle loojaga.












Kommentaarid: 0

Lisa kommentaar

Email again:
Nimi
E-mail
Kommenteeri